dinsdag 12 oktober 2010

If I could freeze time

We zitten aan het ontbijt als Oudste spontaan een spelletje verzint. Ze spreekt zonder geluid en wij moeten raden wat ze zegt. Jongste en Man doen spontaan mee. Vergenoegd kijk ik om me heen. En bedenk me dat, op dit moment, we allemaal gelukkig zijn. Zonder 'major worries'.
Man heeft het ontzettend naar z'n zin op zijn werk. Hij wordt gewaardeerd en heeft een taak waar hij zich in vast kan bijten. Dat is nog eens iets anders dan meer dan een jaar werkloos thuis zitten.
Oudste zit heerlijk in haar vel na de nodige 'problemen' vorig schooljaar. De faalangstraining lijkt vruchten af te werpen en dit jaar heeft ze een juf die haar zó goed in de smiezen heeft dat ik er zelf nog een puntje aan kan zuigen.
En Jongste? Die is gewoon Jongste en huppelt vrolijk door het leven. Geniet van groep 3 en is nu al één van de lievelingetjes van de juf.
Als het kon bevroor ik de tijd. Hier en nu.
De strontluiers, peuterpubertijd en zindelijkheidstraining liggen achter ons.
De pubertijd nog ver voor ons.
Ja.
Als ik kon bevroor ik de tijd.

9 opmerkingen:

 1. Mooi! Heerlijk van die momentjes. Wij hadden dat na jongste zn verjaardag. Allemaal smullen van de Chinees. Geen gezeur aan tafel, gezellige ontspannen gesprekken. Echt zo'n positieve atmosfeer. Heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat zou ik zeker doen als je 't zou kunnen: de tijd bevriezen want wacht maar Manonneke...die pubertijd is hell.....dat wordt één groot drama van een jaar of 6....Lees maar bij Floor en zeg dan niet dat ik je niet gewaarschuwd heb hè? ;-D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lekker om zo te kunnen genieten! En wedden dat je dat over een paar jaar nog steeds kunt? Want pubers zijn ook best leuk hoor. Soms.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat een heerlijk logje! het genieten spat ervan af, heerlijk!

  leuk spelletje trouwens....onze Daltons doen iets soortgelijks met liedjes neurien.

  onthoud het moment, heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. leuk dat je zo midden in het alles even kan stilstaan en bewust genieten XXX

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ja dat is juist zo knus he en dat zijn van die momnten die je nooit zal vergeten.. denk er maar aan terug als je later lastige pubers hebt.. en wie wete valt t mee

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijk om de dag zo genietend te beginnen, geniet er maar flink van want als je je 2x omdraait zijn ze veranderd in pubers... (maar ook dat kan meevallen, net als hier in huis)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dit is zo heerlijk!! Zuig het in je op, Manon! Heerlijk ook als je hier zo van kunt genieten!! ;-) Dubbel geluk dus...

  BeantwoordenVerwijderen

Roeptoetert u maar!