woensdag 29 december 2010

En zo is de cirkel weer rond

Toen man en ik in 2000 ons huis verbouwden, lieten we een grote L-vorm aan de achterkant van ons huis aanbouwen. De korte kant tegen het huis aan en de lange poot de tuin in. In die lange poot kwamen een keuken en een bijkeuken. De plek waar eerst de keuken zat werd een soort bijruimte van de woonkamer. De oude keuken was halfopen en hoorde er dus al een beetje bij.

Toen de verbouwing gereed was en de stucadoor zijn werk had gedaan, richtten we deze ruimte in met een tafel, een computer, een fauteuil en geweldig grote antieke kast met boeken. De 'studeerhoek' was een feit. Toen oudste was geboren trok ik me er regelmatig terug om haar de borst te geven. Je zit er tenslotte uit het zicht van de straat.


In 2005 begon ik mijn eigen bedrijf en werd de studeerhoek mijn kantoor. De antieke kast moest plaats maken voor een bureau en een kastenwand (via omzwervingen kwam hij overigens terug en prijkt nu, weliswaar witgeverfd, op Oudstes kamer. Mijn zwager plaatste glas-in-lood-deuren die we lospeuterden van mijn andere zwager. Die had er ooit eens 5 op de kop getikt en er zelf 3 van gebruikt. De overige twee stonden al tijden in onze garage. En waren dus van ons, zo besloten we in al onze wijsheid. Gelukkig ging hij akkoord. Met de deuren dicht kon ik (redelijk) rustig werken als mijn ouders op kwamen passen.


In 2007 besloten man en ik de garage op te offeren voor kantoorruimte in de tuin. Het kantoor in huis kwam dus vrij. Inmiddels hadden we niet één maar twee prachtige kleine meisjes en leek het ons leuk de ruimte in te richten als kinderhoek. Bij I.kea kochten we kinderkastjes en twee mini-poäng fautueiltjes. Een klein tv-tje met ingebouwde dvd-speler maakte het geheel af. De meiden konden zich naar hartelust uitleven in hun hoekje en man en ik konden weer eens rustig het journaal kijken.


Afgelopen maandag ruimden man en ik de vliering op. Daarbij stuitten we op een hoek vol dozen met boeken. 'Ach ja,' zei ik, 'het wordt hoog tijd dat we wat boekenplanken ophangen in de kinderhoek.' We mijmerden wat en kwamen tot de conslusie dat de kinderhoek tegenwoordig eigenlijk vooral een vergaarbak voor speelgoed was geworden. Geen kind dat er nog gaat zitten spelen. Ja, andermans kinderen, die vinden het nog wel prachtig, zo'n apart hoekje.


Spontaan besloten we een 'claim' te 'staken' en de kinderhoek weer in te pikken. We kochten boekenkasten, man sleutelde een paar uurtjes en het inrichten kon beginnen. De cirkel is rond. Een ruimte die begon met boeken en een computer is nu een ruimte met boeken en een computer.
Mooi.
En dan heb ik het nog niet eens over het feest van herkenning bij het uitpakken van de boeken. Alsof je oude geliefden na jaren weer eens treft...

Voor:
Na:


17 opmerkingen:

 1. Wow....wat mooi....en je hebt groot gelijk: je vierkante meters re-claimen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow, ziet er gaaf uit. Ik ♥ boekenkasten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh dat is hardstikke mooi geworden! Net of je dan in een nieuw huis woont hè? Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ..... SUPER!
  Dat wil ik ook...!!!
  hahha wat een sfeertje zeg, helemaal leuk zo en wat kunnen simpele kasten van Ikea toch leuk zijn. Op de valreep van het oude jaar, vind ik het een super geslaagde metamorfose.
  Geniet er samen lekker van, want zo te zien vind dochterlief het ook een heerlijke plek geworden '-)

  Liefs,

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is heel erg mooi geworden! complimenten!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gaaf hoor, echt mooi.
  Odette

  BeantwoordenVerwijderen
 7. dat ziet er ook echt stukken beter uit !

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtig ! - een geslaagd project ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wauw...dat is nog eens een metamorfose..

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat ziet er echt supermooi uit! heerlijk boekenkasten vol!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. mooi joh. misschien toch maar eens investeren in van die kasten op mijn éxtra kamer.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. ik zeg alleen maar; SOO HEEE! Wauwie!

  Liefs Muts Moniek

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Inderdaad goed zeg!! Deze heeft oudste ook op zijn kamer staan, maar dan in de donkere uitvoering. Met lampjes ja! :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Roeptoetert u maar!