woensdag 7 december 2011

Maar dat wou je toch zelf?


Mensen die dat zeggen als je ergens over klaagt zouden eigenlijk ter plekke afgeschoten moeten worden. Echt, niets vind ik irritanter dan dat.

Als ik in de babytijd van mijn dochters klaagde over slapeloze nachten en nauwelijks aan mezelf toekomen, was er altijd wel iemand die zei: 'Maar je wilde toch zelf een kind?'
Ja duh, maar ik wilde er één die direct doorsliep en de hele dag lief in de box lag te glimlachen.
Ik kreeg het liefste kindje van de wereld maar ook het bewerkelijkste kindje van de wereld. En daar wilde ik wel eens fijn over klagen. En dan als reactie graag een 'gut meid, wat zwaar' horen.

Nu de babytijd ver achter ons ligt (morgen wordt mijn dochter tien, TIEN!) krijg ik het nog steeds te horen. Natuurlijk wilde ik zelf weer gaan studeren om in de toekomst craniosacraal-therapeut te kunnen worden. En natuurlijk realiseerde ik me van te voren hoe druk dat zou zijn, naast het runnen van een gezin en een bedrijf. Maar betekent dat dan dat ik niet eens mag verzuchten hoeveel tijd het allemaal kost?
Ik vind van wel. Dus dames, klaag maar eens lekker van je af in de reactiebox. U zult van mij nooit horen 'Maar dat wilde je toch zelf?'

8 opmerkingen:

 1. En gelijk heb je, 't kost rete veel tijd een studie erbij. Ook al is het de leukste studie die je je kunt bedenken en wil je er de leukste dingen mee gaan doen. Om alle ballen hoog te houden is gewoon zwaar. Dus ja, klagen mag - ik weet wat je voelt en klaag graag met je mee. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hahaha! 'Ja maar jíj wou toch een kind!?'
  Oh god, dat heb ik zéker wel eens gehoord maar ook zéker wel eens gezegd!

  -sorry-

  Morgen tien! 10!!!
  Wow.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het lucht zo lekker op, dat klagen.
  Heerlijk!
  Gewoon doen hoor.
  En die mensen die dáár over klagen... die hebben vast niks anders te doen. Haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat moet dat moet. Ook klagen zo z'n tijd. Lucht toch lekker op. Zeker als er dan ook nog begrip is.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat IS ook zwaar. Werken, een gezin en dan ook nog studeren... Je dromen verwezenlijken is niet altijd makkelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. We bieden leningen aan alle eerlijke personen voor de noodzaak om verschillende projecten uit te voeren (waaronder de aankoop van appartementen, autoverkoop, investeringsleningen, schuldaflossing, huurbetaling of andere personeelskosten).

  E-mail: info@creditfinance-bank.com
  WhatsApp-nummer: +33784505888
  Website: https://creditfinance-bank.com

  BeantwoordenVerwijderen

Roeptoetert u maar!