maandag 19 december 2011

Dierbare ballen

Toen ik een baby was kregen alle kleinkinderen (toen 3 stuks meen ik) een paddenstoeltje voor in de boom. Jarenlang hing het in mijn moeders boom en wonder boven wonder overleefde het paddenstoeltje (inmiddels alweer een indrukwekkende 39 jaar) het altijd.
Nu hangt het bij mij in de boom. Ieder jaar pak ik het uiterst voorzichtig uit en hang het prominent in het zicht. Ieder jaar denk ik daarbij aan mijn lief omaatje, die helaas in 1993 de strijd tegen kanker verloor.

Toen ik drie was, en m'n zusje een baby, kregen we een kaarsje. Niet gewoon een kaarsje maar het schattigste stalletje ever.

Mijn moeder trotseerde jaren en jaren van oeverloos gezeur en zei hardnekkig nee als wij sméékten of we het kaarsje mochten aansteken.


Traditiegetrouw kreeg ook oudste met Kerst een bal van haar oma:


Een nijntje-kerstbal. Te leuk toch?

Voor jongste kocht oma een bal die, hoe za'k het zeggen, niet zo bij de rest van de kerstversiering paste. Tenzij lila-ballen ineens ont-zet-tend hip gaan worden. Gelukkig maakte ze het het jaar erop goed met een kerstman:En zodat hij zich niet buitengesloten voelt, hangt er ook uit mans jeugd een versiering in de kerstboom. Omdat hij zo lekker corny is, hang ik dit vogeltje met veel plezier in de boom.En zo creëren wij ieder jaar een boom vol herinneringen. Aan geliefden van vroeger en van nu.

Is dat nu niet enorm kersterig?

7 opmerkingen:

 1. Ach och ach, dat paddestoeltje is echt über lief!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Joh, wat was ik in verwarring van de titel van je logje. Ik las eerst te snel: 'Dierbare billen'. Zag toen: 'Oh nee! Dierbare ballen!' Maar daar werd 't niet echt veel beter van. Toch wel fijn allemaal lieve kersterige dingetjes op je log te zien i.p.v. wat ik even dacht te gaan zien... Lief, dat paddestoeltje en dat kaarsje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is heel erg kerstig. En leuk. Helaas hebben wij geen ballen met herinneringen. ;-)

  Fijne kerst!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Sanneke: De titel was uiteraard ook bedoeld om lezers te trekken :)!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier ook van die nostalgische ballen die nooit weg zullen gaan... ;-)
  Leuk toch!?
  Fijne dagen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. P.R.A.C.H.T.I.G.! In mijn boekje kan het niet kersteriger!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. We bieden leningen aan alle eerlijke personen voor de noodzaak om verschillende projecten uit te voeren (waaronder de aankoop van appartementen, autoverkoop, investeringsleningen, schuldaflossing, huurbetaling of andere personeelskosten).

  E-mail: info@creditfinance-bank.com
  WhatsApp-nummer: +33784505888
  Website: https://creditfinance-bank.com

  BeantwoordenVerwijderen

Roeptoetert u maar!