dinsdag 29 maart 2011

Skinny Bitch


Dit weekend las ik 'Skinny Bitch' van Rory Freedman en Kim Barnouin.
Bij de titel zou je denken aan chicklit maar in werkelijkheid gaat het over voedsel en dan vooral de ingrediënten van voedsel dat wij met z'n allen als gezond en veilig beschouwen.
Kort gezegd worden er aan doodnormale produkten veel ingrediënten toegevoegd. Om het bijvoorbeeld de smaak, textuur of houdbaarheid te verbeteren.
Maar wat eten we nu eigenlijk? Er ging een wereld voor me open.

Ik zal u niet vervelen met alle details maar om (niet ernstige) gezondheidsredenen besloot ik het eens te gaan proberen.
Vanaf afgelopen zondag eet ik geen vlees, zuivel of suiker meer. En drink ik geen koffie.
'Dan blijft er toch niets over?', hoor ik u denken.
Dat valt nog mee, er zijn these days legio vervangers voor vlees en zuivel te vinden. En hoewel ze lang niet allemaal even smakelijk zijn, is het best leuk om uit te zoeken welke merken/produkten me wel smaken.
Zo smaakt de 'sojamelk machiato' met een beetje fantasie net als koffie. Wel zoeter omdat ik zelf mijn koffie alleen met melk drink, o nee, drónk, maar daar zal ik wel aan wennen.
Verder uiteraard veel groenten, fruit, noten en volkoren produkten.
Zo mag je bijvoorbeeld ook chips! Zolang het maar biologische chips is, zonder transvetten en al dat soort shit.

Beloning voor dit alles is een gezond en bovendien slank lijf. Die titel heeft het boek tenslotte niet voor niets gekregen.
Ik ben benieuwd. Ik probeer het een tijdje en wie weet ben ik straks fit, vol energie en reteslank.
Wie wil dat nu niet?

12 opmerkingen:

 1. Kijk, om het toe doen om gezonder te worden, da's okay. Maar om reteslank te worden, daar heb jij het niet voor nodig. Jij bent al slank.

  Ben benieuwd hoe het je vergaat. Keep us posted.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Ri: Wees gerust, ik ben bang dat ik jullie tot vervelens toe ga bombaderen met mijn ervaringen! Ik ben overigens nog steeds een paar kilo te zwaar. Niet levensbedreigend natuurlijk maar ik zou ze er graag af hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En dan neem je nu overal je soja melk mee naar toe als je op visite gaat? Want dat is het eerste waar ik dan aan denk hè. Of mag je ook thee van met de hand gemaaid gras? ;-) Ik snap dat je suiker laat staan, dat is troep, maar van melk en vlees snap ik het niet goed. Ik denk dat ik daarvoor dan eerst het boekje moet lezen. Maar hou ons op de hoogte hè? En als je hoort dat je begint te rammelen (je botjes in je slanke lijf) dan weet je dat het tijd is om ermee te stoppen.. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oef, dat is best streng. En noten, soya, groenten en fruit lijkt me op den duur best saai. Maar anders heb je mooi je lijf ontgift. Toch? Zou je koffie apparaat nog maar niet de deur uit doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik wil alles proberen maar kan je nu al vertellen dat die koffie me niet gaat lukken, veel te lekker, hmmm, koffievrslaafd dus hihihi. En dan niet zomaar koffie maar toffeepads van ah. Succes en hou ons op de hoogte

  fijne dag verder
  grtzzz Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Slank worden oké als je er maar geen bitch van word dan

  BeantwoordenVerwijderen
 7. kritische ik gaat heur mond houden, maar ik vind de reactie van Jet een goeie....hou jezelf in de gaten he....niet te gek gaan doen, da's de boodschhap.

  En als de ene hardloopster tegen de andere: na een duurloop heb jke toch echt koolhydraten nodig anders help je je spieren om zeep.

  Maar goed, tot zover de kritische noot: als je je er goed bij voelt, doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Maar zonder koffie Manon... Ik bedoel... ZONDER koffie! Weet je wel hoe moeilijk dat is??? *kreun*
  Ik ben wel reuze benieuwd natuurlijk naar dat superstrakkeslankelijf van je straks!! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik gebruik al dik twee jaar geen melk meer en koffie drink ik misschien twee kopjes per maand. Ben ik per ongeluk goed bezig zeg. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik wilde eigenlijk hetzelfde zeggen als Ilse!
  Ik eet ook altijd erg gezond, maar drink wel 2 of 3 koffie per dag en een glas wijn in de avond. Want ik wil ook lekker leven en dat hoort (voor mij) erbij.

  BeantwoordenVerwijderen

Roeptoetert u maar!